HLS edu

Dobrodošli!
 

Program osposobljavanja za lovca

Trenutni status
Niste prijavljeni
Cijena
Nedostupno
Započnite
Ovaj program trenutno vam nije dostupan

Uvodni pozdrav

Za pristup edukacijskom sadržaju morate se prijaviti ili registrirati.

299 Responses

    1. Poštovani,

     DEMO ispit služi kako bi vidjeli kako će izgledati pravi ispit. DEMO ispit možete rješavati neograničeni broj puta. Ukoliko ne želite ne morate ga riješiti.

 1. Poštovani, zanima me kad ću dobiti mogućnost pristupa edukacijskim sadržajima? Registrirao sam se i sve poslao što je potrebno, međutim iako se prijavim, javlja mi i dalje da “trenutno nemate pristup ovom sadržaju”.
  Hvala.

 2. Postovani. Prilikom vježbanja na pitanja demo ispita slucajno sam stisnuo ispit koji se moze samo jednom rjesit i sad vidim da nije vise dostupan. Zanima me dal ce bit to sada kakav problem. Gore pise 14 posto dovrseno. Hvala lijepa na odgovoru.

  1. Kolega, pa Vi ste rekorder.. svaka čast! Ja što više ovo slušam i čitam (dvaput do sad), sve više znam da ništa ne znam… trebat će mi sezona ipo da pohvatam gradivo:(

   1. Poštovani,
    Šta ako nakon odslušane nastave i riješenih Demo ispita nismo u mogućnosti pristupiti praktičnom dijelu izobrazbe ili online pismenom ispitu u terminu kojeg ćete javljati putem emaila?
    Dali kandidat može pristupiti praktičnom dijelu izobrazbe sljedeći put te isto tako pristupiti online pismenom ispitu kad bude u mogućnosti ili gubi to pravo i gleda se kao da je odustao ili pao ispit?

    1. Poštovani,

     Ukoliko ne odradite praktičnu nastavu, pismeni i usmeni ispit u terminu u kojem ste pozvani, biti ćete na isti način pozvani na idući rok. Od trenutka registracije imate najduže godinu dana da završite izobrazbu.

     1. Lijep pozdrav! Kada je termin praktične nastave za Brodsko-Posavsku županiju?

  1. Poštovani,

   Pravi pismeni ispit sastojat će se od ukupno 30 pitanja iz svih poglavlja. Vrijeme polaganja ispita bit će ograničeno u maksimalnom trajanju od 45 minuta. Za prolazak potrebno je imati minimalno 70% točnih odgovora.

  1. Poštovani,

   Kako bi kandidatima olakšali generalno korištenje i općenito snalaženje prilikom polaganja online pismenog dijela ispita u Programu osposobljavanja za lovca, kroz edukacijski sustav
   moguće je polagati DEMO ISPIT.

   O terminima praktične nastave, pismenog i usmenog ispita biti ćete obaviješteni.

 3. Poštovani HLS- zahvaljujem i čestitam na ovom obliku predavanja. Nadam se da će ostati dostupna još neko vrijeme (Ili si mogu nekako snimiti?).
  1) Prijavio bih nedoumicu na 46.str https://hls-edu.hr/wp-content/uploads/2022/02/Osnove-lovstva.pdf
  stavka 1. Ako se po našim šumama vrzma krupnija divljač od medvjeda, ja bih se uljudno odjavio.. u šumu više nejdem:)
  2) Prijedlog zbog opsega predavanja- ili molba- da li postoji neka skripta o najvažnijim stavkama za početnike lovce? Možda bi bilo bolje koncipirati prvi ispit sa najosnovnijim znanjima i vještinama, a kasnije kroz praksu i uz vodstvo iskusnijih lovaca, kad i detalji bolje sjednu- organizirati sveobuhvatniji ispit. Oprostite ako kompliciram, samo bih želio nekako najpoštenije pristupiti svemu tome. Napominjem da govorim sa aspekta svojih slabih umnih sposobnosti (pogotovo kod pamćenja pravnih propisa). Kolege koji bolje savladavaju materiju, srdačno zavideći pozdravljam. Želim svima dobru kob, mirnu ruku, oštru optiku, jeftine dijelove za Ladu itd!

   1. Osnove lovstva čitam (dapače linkao sam u prethodnom upisu, sa sumnjom na grešku na 46. str) ali knjiga ima 500 strana, i opsežnija je od snimljenih predavanja.. Knjigu ću svakako kupiti, stvarno je vrijedna a jeftina, to svaki muž mora imati!
    Mislio sam da bi bilo zgodno izlučiti u nekakvoj skripti najvažnija pitanja/znanja za početnika, koji kasnije kroz mentorstvo iskusnih lovaca može/mora stjecati detaljna potrebna znanja… eto, dobronamjerna sugestija.. Idem po knjigu sa zbirkom pitanja, pa se čujemo:))
    Hvala na svemu. Pozdrav

  1. Poštovani,

   DEMO ispit je napravljen kako bi Vam olakšali generalno korištenje i općenito snalaženje prilikom polaganja online pismenog ispita.
   DEMO ispit ne prikazuje setove pitanja pismenog ispita.

 4. Svaka pohvala HLS-u Osječko-Baranjske županije☝predavači,stručnjaci za vatreno oružje top korektni i odmjereno oštri,rijetki u Hr gdje se izvršilo bojevo gađanje 10× bokerica na glinene golubove,5× hitac iz pištolja,te 3× karabin dok moji kolege iz mnogih županija nisu radili po istomu načelu..No bit je da je organizacija HLS-a u suradnji sa L.d. “Mursa” Osijek bila izvrsna te poticajna i želio bi ovim putem pohvaliti iste i ocijeniti njihov rad sa čistom 10-kom..I tako treba nastaviti jer nije bilo nedoumica jer su predavači vrsni kinolozi i vrsni lovci..Dobra kob i bistar pogled svim budućim lovcima

 5. Postovani mzemo li pristupiti ispitu otac i sin jer smo zajedno pratili na jednom racunalu ali smo propustili jednu potvrdu.
  Adresa zajednicka potvrdeno zs Ivica Lepej
  propustli potvrditi za Filipa Lepeja
  Lp pozdrav
  Ivica Lepej

 6. Poštovani
  Jučer sam riješio pismeni test al nisam dobio povratne informacije pa me zanima jel neka greška ,pa vas molim da me ovim putem obavjestite,unapred se zahvaljujem.

 7. U LS Osječko-baranjske županije su rekli da će pismeni biti u subotu, 2.4. i da ćemo obavijest o tome dobiti na email. To je za dva dana a još ništa nije došlo???

 8. Pozdrav, odradio sam online nastavu i polozio lovacki ispit. Pise mi da 100% dovrseno i nemam trenutno nikakvih novih edukacija pa me zanima jesam trenutno polozio ili ima jos online nastave??

 9. Poštovani,

  Riješio sam pismeni ispit i kliknuo završi test, međutim na aplikaciji ispita i dalje stoji 0% dovršeno.
  Jesam li negdje pogriješio?

  Sa štovanjem,

   1. Pozdrav
    Dobio sam mail za pismeni ispit i pise da ce se odrzat 23.04.2022 u cetvrtak.
    U mom kalendaru je to subota, pa me zanima dali je to taj dan tocno u subotu ili kako?
    Hvala

 10. Pozdrav
  Nisam dobio povratnu informaciju
  Dali sam prosao na pismenom
  I zanima me usme ni pise da je 8. I 9. 4. Dali je to oba ta dana ili biram koji dan hocu.
  Hvala.

 11. Poštovani,
  Postoji li vremenski rok, datum do kojega moram pregledati materijale i ispuniti DEMO ispit, može li se izgubiti pravo pristupanja polaganju?
  Tek po ispunjenu svih preduvjeta na online platformi ulazim u red za ispit ili se to može očekivati i prije, neovisno o izvršenju?
  Spomenuto testiranje u vidu rješavanja ispita i usmenog odgovora se odvija online ili uživo?
  Hvala na razumijevanju,
  Lp!

  1. Poštovani,

   U programu izobrazbe nakon prijave možete biti najduže godinu dana. Nakon odslušanih predavanja i položenog praktičnog dijela nastave pristupate pismenom ispitu, koji je online, a nakon toga pristupate usmenom ispitu, koji je uživo. Termine pismenog i usmenog ispita određuje županijski lovački savez ili HLS, ovisno što ste odabrali kod registracije.

 12. Poštovani,

  napisali ste da tek nakon odslušanih predavanja te položenog praktičnog dijela nastave mozemo pristupiti pismenom ispitu koji je online a tek onda usmenom. Pošto sam odslušao predavanja i položio demo ispit, kome se moram javit za polaganje praktičnog dijela nastave, kako bih onda mogao pristupiti online dijelu ispita.
  Do sada se govorilo kako samo treba čekati termin za pismeni dio koji ce stici mailom, a ne kako prije treba položiti praktični dio nastave, pa vas molim za pojašnjenje.

  Unaprijed hvala.

  S poštovanjem,

  Marko

  1. Poštovani,

   Termine ispita kao i praktičnog dijela određuje županijski lovački savez ili HLS, ovisno što ste odabrali prilikom registracije. Obavijest o praktičnom dijelu također dođe putem maila ili LSŽ obavijesti svoje kandidate telefonski. Izobrazba sadrži teorijski i praktični dio i na pismeni ispit nećete biti pozvani ukoliko praktični dio niste odradili. Samo je pismeni ispit online, ostalo je uživo.

 13. Poštovani! Zbog posla nisam mogao pristupit usmenom ispitu koji se održavao 8.9. i 10.04.u Đakovu pa me zanima kad je drugi rok za izlazak na usmeni ispit? Hvala

 14. Poštovani,
  odabrao sam Hrvatski lovački savez za polaganje ispita. Kada otprilike možemo očekivati obavijest o praktičnom dijelu s obzirom da smo već prošli predavanja i demo ispit više puta? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, Jurica

 15. Poštovani,
  u knjizi osnove lovstva navedeno je da se muflon i domaća ovca mogu spariti i da stoga nije poželjno držati ovce u lovištima s muflonima a u skripti ispitnih pitanja odgovor je da se muflon i domaća ovca ne mogu sparivati pa evo u dilemi sam koji odgovor zaokružiti a nadam se da ću pitanjem pomoći i drugim kolegama budućim lovcima.
  Unaprijed hvala na odgovoru, Jurica

 16. Poštovani,
  je li potrebno na na usmeni ispit dolaziti i 02 i 03,04,2022 ili odabiremo jedan od ta dva datuma.Pitam, jer radim popone pa mi je problem otići s posla dva dana za redom.Molim da mi odgovorite kako bih se s poslodavcem mogao dogovoriti oko slobodnih dana. Unaprijed hvala, Jurica.

 17. Dovršio sam slušanje predavanja, riješio demo ispita, prošlo je već 15 dana, a nikakva obavijest o pismenom online ispitu. Koliko vremena treba proći, od slušanja do ispita?

 18. Pozdrav, piše mi na mailu da bi 25.4 trebao pristupiti pismenom ispitu, te da je moguće pristupiti od 00:01 do 23:59, ali meni se još na platformi nije ništa pojavilo pod “PISMENI ISPIT” jel to neka greška u sustavu ili šta…da se nebi dogodilo da sam propustio ispit, a nije ga niti bilo..

   1. Zašto sam onda dobio pristup ispitu? Ja sam bio poslao mail da nisam mogao odradit prakticni dio radi nemogućnosti hodanje zbog slomljene kosti na nozi, te sam pitao dali ću moć pristupiti ispitu putem maila, i odgovor je bio ako sam dobio pristup za ispit da pristupim ispitu… nisam bio dobio nikakav mail za drugi termin praktične nastave… znaci sad od ovoga ispita i usmeni šta sam dobio mail neće biti ništa ili?

    1. Poštovani,

     Obavijest o praktičnoj nastavi, pismenom i usmenom ispitu idu zajedno kroz mail obavijesti, a budući da niste bili na praktičnoj nastavi niste ni vidjeli ispit u navedenom datumu unutar aplikacije. Ne postoji nikakva mogućnost da ispitu pristupite bez odrađene praktične nastave. Sustav će Vas pozivati na isti način na svaki rok koji bude određen, a najduže godinu dana od trenutak registracije. U tome roku morate završiti izobrazbu. Vi niste ni dobili pristup ispitu, Vaš upit ranije je zbog čega unutar aplikacije nema ispita u navedenom terminu.

 19. Prvo moramo odraditi praktični dio kako bi smo mogli pisati pismeni ispit i usmeno ispitivanje ukoliko sam dobro razumio te bi se za praktični dio trebali javiti lovačkom savezu županije koju smo odabrali?
  Lp.

  1. Poštovani,

   Termine praktične nastave, pismenog i usmenog ispita određuje županijski savez kojega ste odabrali kod prijave. Obavijest o tome dobivate putem maila.

  1. Poštovani,

   Termine praktične nastave, pismenog i usmenog ispita određuje županijski lovački savez kojega ste odabrali prilikom registracije. Obavijest o tome dobit ćete putem maila.

 20. Poštovani,

  Ako smo položili pismeni dio ispita a nismo u mogućnosti prisustvovati na usmenom dijelu ispita 30.04.2022. Da li postoji mogućnost dogovora oko idućeg roka i datuma?
  Hvala!
  Lp

 21. Poštovani,putem mail adrese iako nisam prijavio pismeni ispit sam dobio obavjest kad je praktični ,pismeni i usmeni. Dali unaprijed trebam prijavit pismeni ispit na aplikaciji ili ga samo otvorit na dan ispita. Hvala

 22. Poštovani,

  Vezano uz mail koji smo dobili da bi trebali uplatiti 400,00 ili 450,00kn ovisno o načinu izrade lovačke iskaznice da li sam ja obavezan izvršiti uplatu i učlanjenje u Zagrebački lovac? Zato što je moj matični savez Sisačko-moslavačke županije, a polaganje ispita sam imao u Zagrebu samo zato što tu studiram i jednostavnije mi je bilo sve odraditi u ZG. Dakle ja bih se svejedno učlanio u lokalno lovačko društvo na području grada Kutine, pa mi ove informacije nisu najjasnije.
  Još jedno pitanje je vezano za članarinu lovačkih pripravnika, da li je to za cijelu RH ili isključivo ako želimo biti u lovačkoj udruzi na području grada Zagreba?

  Hvala!

  lp,

  Marin Sabljak

  1. Poštovana,

   Termine i liste kandidata određujem županijski lovački savez kojega ste odabrali kod registracije. Koliko vidim u vašem slučaju prvi termini su popunjeni prema abecednom redu.

 23. Poštovani ,
  po položenim ispitima htio bih se zahvaliti na stručo i profesionalno organiziranoj online edukaciji, te pravodobnim informacijama u vezi predavanja i ispita. Zahvaljujem na suradnji i želim Vam daljnje uspjehe u školovanju novih kadrova u lovstvu, Jurica Posavec.

 24. Koliko vremena treba proci da se moze polagati ispit predavanje sam zavrsio prije 10 dana i uradio nekoliko demo testova hoce li biti neko polaganje online ili se ostalo odradjuje u zupanijskom lovackom drustvu.

 25. Poštovani,

  budući da iz privatnih i zdravstvenih razloga, danas neću moći pristupiti usmenom ispitu, a odradio sam praktični dio nastave i pismeni ispit, koji su i postoje li neki posebni uvjeti za pristupanje usmenom ispitu u nekom slijedećem terminu?

  Odnosno, moram li išta od odrađenog ponoviti i je li potrebno ikakvo dodatno plaćanje ?

  Hvala

  1. Pozdrav,
   Rješio pismeni danas međutim nemam uvid u rezultat niti imam povratni mail sa rezultatom,stoji 0% dovršeno i imam mogućnost ponovo pisat test iako u uputama stoji da samo jednom možeš polagat.
   Molio bih vas odgovor što dalje😊

 26. Sve pohvale L.S SMŽ na organiziranju terenske edukacije u L.U. Lonjsko polje u Mužilovčici koji su se pokazali kao odlični domaćini!Svi predavači bili su odlični edukatori i pružili nam priliku da se susretnemo sa više vrsta oružja i streljiva te nas upoznali sa osnovama rukovanja oružjem te sigurnosti u lovu.Zanimljivo iskustvo za sve buduće lovce.
  Ekipa L.U.Stari gaj prezentirala nam je sportsku tehniku gađanja glinenih golubova “Trap”.Vjerujem da će nam to sve pomoći na predstojećem pismenom i usmenom polaganju!
  Hvala im na svemu!

 27. Prošao prije 10 dana i usmeni dio ispita , sve naučeno iz prezentacije , koje su jako poučne i korisne . Jednom pregledao sve , a drugi put sa zapisavanjem bitnoga i bilješke .Na ispitima sve glatko prošao bez problema . Odličan način polaganja i usmenog i pismenog . Hvala i lijepi pozdrav Mladen

 28. Poštovanje, mene zanima kako riješiti praktični pismeni i usmeni dio ispita ako ljudi koji su za to odgovorni u Pozesko-slavonskom savezu na pitanje kad će se održati ispit uvijek imaju drugi odgovor te i dalje ne znaju kad će se održati. Osobno sam se prijavio za polaganje lovackog ispita u 10-tom mjesecu prošle godine,krajem godine sam zvao kada će biti predavanja odgovor mi je bio da će biti uskoro samo čekaju da ispit pojeftini ali da ima dovoljno kandidata, onda je bila odluka da će sve biti online pa sam i to pricekao, predavanja sam odslušao u 3. mjesecu, na ponovno pitanje članu saveza kada će biti ispit odgovor je bio da čekaju vas potpis, mjesec dana poslije odgovor je bio da sastavljanje pitanja, danas je odgovor da nema dosta kandidata. Po meni su predavanja i demo ispiti odlični, ali sve nakon stoga što se tiče saveza PS županije nije. Da li bi mi mogli preporučiti kako i kada bi to negdje u drugom savezu mogao riješiti ili da riješim privatno ako će mi odgovor biti i dalje da županijski savez odlučuje o tome. Ne želim nikoga uvrijediti ali samo sam iznio činjenice. Hvala.

 29. Hvala svim predavačima online nastave te predavačima terenske nastave na uloženom trudu i strpljenju sa nama polaznicima a isto tako pohvala lovcima LD Mužilovčica koji su nesebično izdvojili svoje vrijeme u praktičnoj nastavi!

 30. Poštovani,
  nakon položenog pismenog i usmenog dijela ispita (28.5.2022), kada možemo očekivati Potvrdu (diplomu)?
  Također bi želio zahvaliti na kvalitetnoj edukaciji, te vrlo srdačnom osoblju i ispitivačima.

 31. Poštovani,
  mislim da bi trebali na glavnu “edukacija” stranicu staviti nekakav info za korisnike koji ne znaju da se treba sačekati potvrda na mail jer se vrte uvijek ista pitanja: zašto ne mogu pristupiti i slično. Smatram da ljudima treba bilo kakva informacija, a ne samo “blank page”.
  Lijepi pozdrav!

 32. Položio sam pismeni i usmeni, tj.postao sam lovac,ali još nisam dobio diplomui lovačku
  iskaznicu. Zanima me kad će to biti, s obzirom da je prošlo više od 15 dana?

 33. Poštovani
  Na početnoj stranici mi stoj u čošku oblak u kojem piše da će se ispit održati nakon 1.9 godina ne piše??
  Nikakv e-mail nisam zaprimo od vas.
  Dali je to tocno ili nije jer meni treba točan datum.
  Hvala

  1. Poštovani,

   Ispiti će se organizirati iza 1.9. Do tada možete pratiti predavanja. Termine ispita određuje svaki županijski lovački savez. O terminima ispita biti ćete obaviješteni putem maila.

 34. Poštovani
  Do prekjučer mi je pisalo u gorenjem desnom kutu ispit ce se održavati poslje 1.9 ,sada više ništa ne piše.
  Nisam jos zaprimio nikakav e-mail od vas za polaganje ispita pa me zanima dali će se održavati ili neće.
  Hvala i Lp

   1. Poštovani,

    Ako je prošao 1.9. onda nema potrebe da piše da se ispiti organiziraju nakon toga datuma, tijekom ljetne pauze nije bilo organiziranja ispita. Termini ispita ovise o županijskom lovačkom savezu kojega ste odabrali prilikom registracije. O terminima ispita dobijete obavijest putem maila. Ukoliko pitanje postavljate unutar nečijeg komentara onda se odgovor na to pitanje nalazi unutar njega.

 35. Poštovani,
  edukaciju sam završio, preslušao i pogledao 20.04.2022 godine. Od tada je prošlo gotovo 5 mjeseci u kojima nista javili ništa!

  Molim Vas da se izjasnite kada će se točno odrzati ispit, te mislim da je ovo već krajnje neozbiljno.

  Nadam se pozitivnom odgovoru.

  Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

  1. Poštovani,

   Termine ispita određuje svaki županijski lovački savez. Na žalost Virovitičko-podravska županija do sada nije imala niti jedan ispit i zbog toga niste bili pozvani. Možete kontaktirati županijski lovački savez Virovitičko – Podravske županije pa vidjeti kada imaju u planu održati ispit za svoje kandidate ili se prebaciti u ispit HLS—a ili nekog drugog županijskog lovačkog saveza. Ukoliko se odlučite za prebacivanje u drugi savez molimo Vas da se prij obratite u Hrvatski lovački savez.

  1. Poštovani,

   Termine ispita određuje županijski lovački savez kojega ste odabrali prilikom registracije. Kada se odredi termin dobit ćete obavijest putem maila. Ispiti se nisu odžavali tijekom ljetne pauze.

  1. Poštovani,

   Pismeni ispit riješava se on line. Praktična nastava i usmeni ispit održavaju se uživo, a mjesto ovisi o tome koji ste županijski savez odabrali prilikom registracije.

 36. Poštovani, kada će biti online pismeni ispit? S obzirom da sam predavanaj odslušao u veće dijelu skoro pred mjesec dana trebalo bi malo i ponoviti. Kada će se znati termin online ispita?

 37. Postovanje, zahvaljujem na veoma zanimljivim predavanjima, te materijalu za ispit. Predavanja i materijal su zaista opsezni, i zahvalna sam na tome. Bilo bi dobro imati uputstva sto se zaista mora znati da bi postali lovac. Da li je to moguce? Time biste pomogli svima nama da zaista naucimo sto se mora znati da bismo polozili ispit i da bismo stekli osnovu da postanemo dobri lovci. Ostalo je dobro znati i naucit cemo to kroz praksu i od iskusnih lovaca, kao i kontinuiranu edukaciju. Ja sam prosla kroz demo ispit najmanje 20 puta. Svaki put dobijem ista pitanja. Hvala ijepa

  1. Poštovana,
   DEMO ispit je samo uvid kako će izgledati pravi ispit. Predavanja su prema važećem Pravilniku o osposobljavanju kadrova u lovstvu. Možete si dodatno pomoći sa Zbirkom pitanja za polaganje lovačkog ispita koja je dostupna u HLS-u.

Odgovori